Vaikų diena edukacinėje išvykoje į „Myliu kaimą“

2024m. gegužės 17d., minint Vaikų dieną, Raudondvario lopšelio-darželio „Vyturėlis“ ikimokyklinio ugdymo „Boružiukų“ grupės ugdytiniai su tėvais ir mokytojomis vyko į edukacinę išvyką VŠĮ „Myliu kaimą“ (Aleksandruvka, Kaišiadorių rajonas) „Mažieji mūsų draugai“.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pritarė vaiko teisių gynėjų siūlymui vietoje sovietinės birželio 1-osios švęsti vaikystę pavasarį, trečiąjį gegužės penktadienį. Šiais metais tai buvo gegužės 17-oji.

Gegužės mėnuo jau yra paskelbtas šeimos mėnesiu, pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame Motinos dieną, o pirmąjį birželio sekmadienį – Tėvo dieną. Tad tikrai simboliška tarp šių dviejų svarbių datų paminėti ir Vaiko dieną. Neatsitiktinai pasirinktas ir penktadienis, tam, kad galėtume šią dieną paminėti ne tik šeimoje, bet ir darželiuose ar mokyklose.

Išvykos tikslas – puoselėti kokybišką bendravimą ir bendradarbiavimą „Boružiukų”  grupės bendruomenėje gamtos apsupryje, supažindinti ugdytinius su kaimo ūkio gyvūnais, suteikti  galimybę pajusti tikrą naminių gyvūnų gyvenimo aplinką.

Parengė ikimokyklinio ugdymo mokytoja Gintarė Povilaitienė