Spalio 10 d. minima Pasaulinė košės diena. Košė – tai skaldytų, lukštentų ar kitaip apdorotų grūdų patiekalas skaninamas įvairiais ingredientais. Košių būna pačių įvairiausių, tačiau ant lietuvių stalo dažniausios grikių, manų, avižinės, perlinės ar ryžių košės.
Paminėti pasaulinę košės dieną ir sudalyvauti edukacinėje pramogoje susirinko visa lopšelio-darželio „Vyturėlis“ bendruomenė. Edukacinės pramogos tikslas – skatinti vaikų sveikos mitybos įpročius, aptarti grūdinių produktų ir sveikų pusryčių naudą organizmui. Siekėme plėsti vaikų žinias apie sveiką mitybą, supažindinti ugdytinius su grūdinėmis kultūromis ir jų teikiama nauda organizmui pasitelkiant STEAM metodus. Edukacinės pramogos metu ugdytiniai bendroje rytinėje mankštoje, šoko šokį „stebuklingas puodas“, atliko nesudėtingus judesių junginius, pratimų derinius lavindami kūno koordinaciją. Bendrose veiklose veikdami kartu su kitais ir diskutuodami turtino kalbos žodyną, lavino gebėjimą mąstyti. Liesdami, uostydami ir ragaudami lavino uoslės, regos, lytėjimo, skonio pojūčius. Tyrinėdami kruopas gebėjo lyginti ir grupuoti didelis – mažas, skęsta – plaukia, savais žodžiais apibūdino ryškiausius požymius, panašumus ir skirtumus, įgijo žinių apie košių įvairovę ir jos teikiamą naudą žmogaus sveikatai, klijuodami, rūšiuodami lavino smulkiąją motoriką, įsiminė ketureilį eilėraštuką apie košę:
Mes daržely verdam košę,
Dirbam, plušam išsijuosę.
Tai bus košė, kai išvirs,
Kas ją valgys – tas ją girs.
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Sandra Milašauskienė.